woensdag 16 januari 2013

Zonstraal VZW bestaat nu echt !

Gisteren, op 15 januari  2013 werd Zonstraal VZW officieel opgericht en vandaag hebben we ons ondernemingsnummer gekregen !


Het doel van de VZW volgens de statuten is 

De vereniging heeft tot doel het het bevorderen en aanmoedigen van duurzame en hernieuwbare energieproductie, rationeel energiegebruik(REG) en maatregelen die de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen verminderen vooral met het oog op natuurbehoud en de bescherming van het leefmilieu alsook het behartigen en verdedigen van de belangen van particulieren in het bijzonder en bij uitbreiding zelfstandigen, verenigingen en KMO's die investeren in of geïnvesteerd hebben in duurzame en hernieuwbare energieproductie en maatregelen voor rationeel energiegebruik en/of de beperking van schadelijke uitstoot.


Heel binnenkort kan je voor slechts 10 euro een heel jaar lang lid worden van de VZW en steun je ons in onze strijd !

Tot nu toe werd er nauwelijks of geen rekening gehouden met onze stem.
Wij willen daar vanaf nu verandering in brengen.

Wij zijn nauw verbonden met het zonstraal forum ( http://zonstraal.forumup.be ) en PV-Vlaanderen.
Als particuliere eigenaar van bijvoorbeeld zonnepanelen kan je geen lid worden van PV-Vlaanderen (http://www.ode.be/zonnestroom/wat-is-pv-vlaanderen.)
Zonstraal  VZW is dan ook de eerste en enige vereniging voor particulieren.


Uw en onze stem MOETEN gehoord worden !

Wij gaan daar alles wat mogelijk is voor doen om dat waar te maken.

Wij staan dan ook volledig achter de juridische procedure die is opgestart tegen de netvergoeding. 

Meermaals hebben wij als particulier ook geprobeerd om de onjuistheden in de beruchte OT-berekening aan te kaarten. Blijkbaar zonder resultaat.
Met jullie massale steun hopen wij voldoende gewicht in de schaal te kunnen leggen om ook de investering van toekomstige eigenaars van zonnepanelen ECHT rendabel te maken. Meer daarover later.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten